26.11.13

D.I.Y ANN: PAPER BAG

Assalamualaikum...

2 Hari cuti sabtu dan Ahad asyik kelebet Paper bag dan buat envelop je.. masa yang ada digunakan sepenuhnya.. nak buat awal-awal takut tak sempat nanti.. almaklum la planning jenjalan dah ada lepas akad nikah nanti.....huhuhu

Hari sabtu dah tekad dalam hati nak pegi jugak beli paper bag.. tak nak tangguh-tangguh lagi..

-Paper bag kedai IKA 1pek = RM3.50
-Paper Warna untuk envelop 1 rim = RM24.00
-Dolly Paper white = 1pek =RM3.50

paper bag Ann beli cuma 10 pek bersamaan dengan 1000pcs ...  Alhamdulillah ... naseb baik sekarsng cuti sekolah,,, boleh kerah adik-adik ku.. hehhhe... seronok diaorang lekat-lekat main gam.. .. berebut-rebut nak buat... untuk gift idea dah ada.. cuma tengah tungu quatation hhuhuhu... iealaaaa sngat... 

 
 Dolly paper 1pek = 200 pcs jadi Ann ambek dulu 2pek sja,,, sebab Ann potong dua.. so jadi 800pcs sudahh... kes jimat punya pasal... 

Tag Terima Kasih.. design sendiri.. lepas tu print & fotostap sahaja... also lekat tampal...


Paper warna untuk envelop kad kenduri... so dapat 450 pcs envelop untuk kad kenduri nanti.... lagi selebihnya akan ditambah dari masa ke semasa...






DOUBLE GLUTA SOAP (55g)

) -


1 Ketul
HARGA JUAL : RM29 (blm msk pos)
Postage : RM6(wm),RM9(em)

~ Memutihkan kulit
~ Melembut & melicinkan kulit
~ Merawat kulit berminyak, berjerawat serta tona kulit tak sekata
~ Sesuai digunakan utk muka & badan
~ Boleh merawat masalah jerawat badan
~ Sesuai utk semua jenis kulit
~ Selain memutih, sabun ni dapat merawat kulit
~ Kesan seawal 7 hari ( sekali guna pun dah nampak kesan )
~ Tak semua kulit peeling walaupun tak peeling tetap akan dapat kulit yg putih
~ Tak merbahaya & sakit bila peeling sbb sabun ni bertindak membuang sel kulit mati & gantikan sel kulit yg lebih cantik & sihat
~ Bau yang wangi

CARA-CARA MENGGUNAKAN SABUN DOUBLE GLUTA


~ Pakai macam sabun biasa waktu mandi
~ Untuk muka, biarkan dalam 1-5 min & bilas (kulit muka lebih nipis dari kulit badan)
~ Untuk badan, biarkan dalam 15-20 min & bilas
~ Kulit akan berasa sedikit gatal diawal penggunaan sabun ni
~ Gunakan losyen bila kulit peeling utk elakkan kulit kering
~ Gunakan sunblock di siang hari untuk memelihara kulit yang terdedah dan untuk menjaga kulit ( selepas mengelupas)
~ Untuk kulit lebih putih

kandungan DOUBLE GLUTA SOAP


1. Buah Mahat
2. Asam Jawa
3. Madu
4. Kunyit Hidup
5. Halia
6. Ginseng
7. RO.water
8. Yogurt
9. Manggis
10. Apple
11. Buah Delima
12. Pearl
13. Padi
14. Vitamin B, C & E
15. Collagen


Oder & sebarang pertanyaan
wassap/viber/sms:013-5850309
Inbox sy di FB: Farehan Shafie

23.11.13

JSD PRODUK : Magic Clear Sinus Soap RM28.90

Magic Clear Sinus Soap RM28.90
Kebaikan:
~ Menghilangkan hama resdung dan mencegah hidung tersumbat.
~ Mengurangkan kegatalan pada mata dan muka.
~ Menghilangkan jerawat, bintik-bintik hitam dan parut nipis dimuka dengan membunuh bakteria yang menjadi punca jerawat halus dan jerawat batu.
~ Membantu dan mencerah, melembut serta menyegarkan kulit muka.

Cara Penggunaan:
Buih dan gosokkan dengan lembut ke seluruh muka dan badan kemudian bilas sehingga bersih.
Sesuai untuk semua jenis kulit terutama yang bermasalah.

Tidur berdengkur?? haishhh bising betul yang selalu ade masalah bersin di waktu pagi, WAJIB amalkan okeh Meh guna Sabun resdung a.k.a Magic Clear Sinus Soap.. suami isteri boleh guna..
MAGIC CLEAR SINUS SOAP RM 28.90 (tdk termasuk postage)

Penawar RESDUNG Anda....Anda ada tanda-tanda seperti ini ? 
~Gatal-gatal pada hidung dan muka ~Hidung bengkak/berair/sakit/pedih/berbau
~Pernafasan berbau busuk ~Mata menjadi gatal/pedih ~Selalu mengalami sakit kepala ~Selalu bersin apabila keadaan persekitaran sejuk ataupun apabila terkena embun pagi dan malam......

Jika YA, anda sedang mengalami Resdung, jangan dibiarkan dan di ambil remeh kerana ianya boleh membawa MAUT !
Jangan bimbang, 
TANPA pembedahan 
TANPA kesakitan...
KEPAKARAN KAMI WARGA JSD MENYELESAIKAN 
MASALAH RESDUNG ANDA DENGAN SELAMAT!!

so, jom la cuba... untuk kesihatan dan keharmonian rumah tangga kita juga... 
BERMINAT??
boleh oder dr call/sms/viber/wassap : 013-5850309
inbox my fb: Noor Farehan Shafie

JAMU SUSUK DARA MANTOP!!!

JAMU “SUSUK DARA” mmg bukan setakat MENARIK, BAGUS DAN BERKESAN. malah tiada tandingannya. TIADA DI PASARAN LUAR. FORMULA MASIH TERKAWAL DAN MASIH RAHSIA

Soal harga:-
1- barang kita betul2 asli dan kaw.
2- tak ada bahan campuran seperti tepung mahupon kanji yang boleh menggemukkan utk tujuan keuntungan.
3- sikit pun tak ada bahan pengawet.
4- susah nak buat bahan herba susah cari dan limited tu s
bb kos rempah herba mmg mahal sbb barang susah cari. ini bukan main2 punya. ini btul2 pure punya.---

SEGALA-GALANYA ADA DISINI , 'JAMU SUSUK DARA' DAPAT MENYELESAIKAN SEGALA MASALAH WANITA ,LELAKI DAN ANAK2 GADIS.
JAMU SUSUK DARA TELAH TERBUKTI DAPAT.....

1. Membersihkan rahim wanita dari segala kotoran keputihan dan darah lama .(jika dibiarkan kan blh jadi kanser dan masaalah hubungan suami isteri.
2. Merawat masaalah dalaman wanita dan lelaki serta anak2 gadis.
3. Bila dalaman sihat wajah akan berseri-seri kemerah-merahan.
4. Badan jadi ringan ,bertenaga dan hidup jadi ceria.
5.hubungan suami isteri akan lebih bahagia.


BUKAN ITU SAHAJA JAMU 'SUSUK DARA' JUGA MEMBANTU:-

1. Mengencangkan payudara
2. Membantu mengangkat punggung
3. Membantu melewatkan menopouse
4. Membantu mengatasi masalah berat badan
5. Bantu mencerahkan kulit secara semula jadi
6. Membantu mengeratkan hubungan suami isteri
7. Membantu mengatasi keputihan dan sengugut
8. Membantu menguat dan merapatkan otot vagina
9. Membantu mengatasi masalah faraj longgar dan berair.
10. Membekalkan tenaga dalaman dan luaran
11. Membantu mengecut dan memecahkan fibroid dan cyst yg bersaiz kecil
12. Membantu wanita untuk hamil insyaallah.


so, jom la cuba... untuk kesihatan dan keharmonian rumah tangga kita juga... 
BERMINAT??
boleh oder dr call/sms/viber/wassap : 013-5850309
inbox my fb: Noor Farehan Shafie

JSD PRODUK : COKLAT LOVE HABIBI



COKLAT LOVE HABIBI RM 48


~ khas utk wanita dan lelaki yang menjaga tubuh badan supaya sehat selalu
* buang angin
* melawaskan membuang air kecil n besar
* melancarkan darah
* menaikkan nafsu syahwat

Coklat love habibi mengandungi herba2 yg terdiri daripada:
Lada pahit,
tongkat ali hitam,
mata pelanduk,
mahkota dewa,
belut,
sarsi,
madu
dll herba lain.

Coklat love habibi dirumus khas utk :

menaikkan ghairah seksual utk lelaki dan wanita.
Untuk melancarkan peredaran darah, 
membuang angin dlm badan,
memudahkan sistem pembuangan kecil dan besar, 
menghilangkan sakit2 badan, lenguh2 badan serta mengurangkan keletihan bekerja.

Cara makan yg sgt mudah..
Ambil n gentelkan kecil2.
Kunyah n minum air.

1 bekas ni insyaallah boleh tahan 30 hari.

sifat fizikal: lembut n kenyal, berbau wangi herbarasa; manis, lemak

Kelemahan: air. pastikan jari anda kering ketika mencubit coklat love habibi ini.if terkena air: mudah berkulat.

jangka hayat: 2 tahun jika tidak terkena air dan terkena panas.
JANGAN SIMPAN DALAM PETI AIS.

so, jom la cuba... untuk kesihatan dan keharmonian rumah tangga kita juga... 
BERMINAT??
boleh oder dr call/sms/viber/wassap : 013-5850309
inbox my fb: Noor Farehan Shafie

22.11.13

OP... yang mana ok???

Assalamualaikum...

Alkisah dilema mencari OP... huhuhu...
tak tahu nak pilih yang mana satu...

sekarang Ann ada 2 pilihan...

Pilihan pertama
kawan sekolah Ann...
pakej ditawarkan :

 
nie jer yang Ann jumpa pic dari Haikal.. yang lain tak tahu dia sorok kat mana .. hehhehe....

 
 Pilihan Kedua
OP dari butik pengantin yang Ann ambil...
Pakej ditawarkan :


Nie dari butik Onetouch Bridal... 
 
Kalau korang jadi Ann yang mana korang pilih??
Ok bye...

21.11.13

Tema Kahwin saya

Assalamualakum..
Dah dapat tema kami... yeee....
Bride side is my side...
Merah plus grey


Groom side is En. Izwan side
Blue plus purple




 

The Best Produk untuk perempuan!!

kenali masalah dan peel anda ok!!

~Antara 14 MASALAH dengan 14 ALASAN~

+Senggugut : Tak apa..sebulan sekali
+Haid tak teratur : Tak apa..tak serius
+Faraj longgar : Tak apa..suami tak komen
+Faraj berbau : Tak apa..bukan orang tau
+Faraj berair : Tak apa..ada pantyliner
+Faraj kering : Tak apa..sakit sikit boleh tahan
+Keputihan : Tak apa..biasalah,wanitakan
+Sukar hamil : Tak apa..belum ada rezeki
+Letih : Tak apa..boleh rehat & tidur
+Payudara kendur : Tak apa..push-up bra ada
+Punggung gelebeh : Tak apa..corset pun ada
+Resdung : Tak apa..tak payah makan seafood
+Jerawat : Tak apa..foundation boleh cover
+Lemak : Tak apa..bukan 1 masalah


PENYELESAIANNYAAA???
JSD LAAAAAAA!!!
 
 
so, jom la cuba... untuk kesihatan dan keharmonian rumah tangga kita juga... 
BERMINAT??
boleh oder dr call/sms/viber/wassap : 013-5850309
inbox my fb: Noor Farehan Shafie

hot & new COLLAGEN HERBARIUM WHITE (5,000,000MG) ~ RM78

Produk TERBARU dari kami..
KHAS untuk anda yang inginkan kecantikan DALAMAN & LUARAN je.. YANG XNAK CANTIK xpayah baca ye..

COLLAGEN HERBARIUM WHITE (5,000,000MG) ~ RM78
by Jamu Susuk Dara

* Perisa blueberry yg sgt sedap
* Peratus pemutihan lebih tinggi daripada kolagen biasa
* Harga berpatutan
* Hanya satu sachet sehari (pagi)

Cara gune.. bancuh 1 paket serbuk herbarium dgn air sejuk dan kacau, ambil waktu pg.

Kolagen untuk memutihkan kulit gebu gebas yang saaaaaaangaaat sedap!!! Warnanya biru memukau + rasa yg manis bagaikan madu.

KELEBIHAN :-
> parut2 jerawat cepat pudar
> memutihkan kulit
> menjadikan kulit licin tanpa cela


so, jom la cuba... untuk kesihatan dan keharmonian rumah tangga kita juga... 
BERMINAT??
boleh oder dr call/sms/viber/wassap : 013-5850309
inbox my fb: Noor Farehan Shafie

JSD Masker Vigina


Nama Produk : Masker Vagina
Kuantiti : 5 Gram
Harga : RM25


1001 KEGUNAAN MASKER VAGINA

SELAIN DRPD MEGECILKAN LUBANG MISS V DAN MENGAWET MUDAKAN MISS V KITA...MASKER INI JUGA BOLEH DIGUNAKAN SEPERTI BERIKUT :

Ada antara kita pompuan ni, ketiak dia hitam, puncanya lama sgt pakai deodorant. Hitam tu sebenarnya kesan sel kulit mati yg bertepek xmau jatuh. Nak hilangkan senang je. Sental je dengan masker vagina tu putih berseri mcm rendam klorox uolss!!!

Tempat miss v tu kalau disental lembut setiap hari akan menjadi cerah & PINKISH.

Masker ni juga boleh digunakan kepada kulit yg gatal-gatal seperti ruam & geli gatal...(Sumpah puntianak org dulu-dulu kata). Ada juga yg gunakannya tuk kecutkan jerawat.

Bukan sekadar MASKER VAGINA...tapi segala powder...
+ boleh rapatkan bibir fajar
+ boleh merawat gatal2 di bahagian faraj
+ boleh serap keluar keputihan
+ boleh mencerahkan kulit di bahagian faraj
+ menyamankan faraj
+ boleh merawat masalah ruam di bahagian lain
+ boleh jadi pengganti deodorant
+ merawat buasir
+ merawat luka kecil
so, jom la cuba... untuk kesihatan dan keharmonian rumah tangga kita juga... 
BERMINAT??
boleh oder dr call/sms/viber/wassap : 013-5850309
inbox my fb: Noor Farehan Shafie


CHEEZYLICIOUS MARIE LAYER


Ramai da try n suke gilerrr trus fall in loves... Meh la try sndiri...seriyes tak rugi!!!

Laiiii laiiiii laiiiiii....!!!!!
CHEEZYLICIOUS MARIE LAYER ho liaooooo in d house!!!
tp bukan house Ann ye... tp kazen Ann punya house...


CML nie dah meletup-meletup kat Melaka, Johor, Selangor tp sayang..
 bila la nak masuk Penang nie.. geramm... 
asyik terliurr ja tengok my Kazen post kat Fb beliau... 
Apasalahnya balik kampung hantar sekotak  
tak pun sponser ke untuk weding ke .... hehehhe


Bagi anda yang ingin merasa kek CHEEZYLICIOUS MARIE LAYER 
boleh hubungi my kazen ok...Ann dah sertakan fb kazen Ann.. tue yang kat bawah tue...
diaorag ada buat COD sekali bagi kawasan  bukit tinggi,klang,port klang,s.alam,and 
KL also sewaktu dengannya... 


Tengok berkotak-kotak... peti ais pun dah beli baru gamaknya... hehhee...


ok... khas bagi mereka yg peminat kek
mengidam kek nie
nak rasa-rasa kek nie
nak berbisnes kek nie

anda boleh hubungi my kazen terus ok...
fb beliau: Zura Zakaria 

dah inbox nanti mention la nama Ann yer.. mna tw terbuka hati sepupu Ann toke kek yg gojes nie nak 'menyemponser' kek nie untuk weding ke.. kan..kan....
ok... cau...
 

.

TESTIMONI JSD :FW + MV

Assalamualaikum...
Hari ini Ann nak story tentang Testimoni dari seorang sahabat kita yang akan mendirikan rumah tangga ... 
Alahh,, B2B macam kite-kite jugak...
Saudari nie dah gunakan produk JSD iaitu femine wash bersama masker vigina...
dia cakap umpppp... best... jom baca kata-kata saudari ini....

Ann dah kenalkan produk JSD ni kepada kawan-kawan Ann... so diaorang pun suka.. 
so, jom la cuba... untuk kesihatan dan keharmonian rumah tangga kita juga... 

BERMINAT??
boleh oder dr call/sms/viber/wassap : 013-5850309
inbox my fb: Noor Farehan Shafie

JSD Femine Wash

Assalamualaikum...

kenalkan produk JSD: FEMINE WASH (RM48.00)

kepada kwn2 yg masih mencari pencuci miss v...

sy cadangkan anda memilih Femine Wash dri JAMU SUSUK DARA..

nk tahu kelebihan Femine Wash Jamu Susuk Dara??

# diperbuat daripada bahan2 alam semulajadi seperti

herba, flora & tumbuh2an utk mengekalkan pH normal vagina

# tumbuhan & herba digunakan utk membersih & menghalang bauan kurang enak & mencegah kegatalan

# selamat & sgt lembut utk kegunaan harian hingga boleh digunakan di seluruh badan

# kandungan herbanya menolong mengekalkan kelembapan semulajadi di kawasan vagina, mencegah kekeringan melampau & membuat anda berasa selesa# tumbuhan istimewa yg digunakan mengandungi bahan berubat antiseptik serta mengencangkan otot vagina

# amat membantu di waktu haid dari semua ketidakselesaan kebersihan yg meyakinkan

BERMINAT??
boleh oder dr call/sms/viber/wassap : 013-5850309
inbox my fb: Noor Farehan Shafie

AGENT JAMU SUSUK DARA

Assalamualaikum

JOM KENALI PRODUK YANG HEBAT UNTUK KITA KAUM HAWA 

JAMU SUSUK DARA


untuk tatapan kaum hawa..jamu susuk dara kini menjadi pilihan yg tepat bg kaum hawa yg ingin menjaga kesihatan dalaman dan juga untuk kelihatan sihat sepanjang masa

Insyaallah.Jamu Susuk dara juga dapat mengelak kita (kaum hawa) daripada kanser rahim..Tahukah anda sekarang terlalu banyak atau terlalu ramai yg telah mendapat penyakit kanser..

Semuanya disebabkan oleh kurang penjagaan dalam kaum hawa.jadi dengan adanya jamu susuk dara ini dapatlah kita mencegah kanser..Jamu susuk dara juga blh digunakan utk remaja yg mengalami keputihan ataupun jangkitan yis.


D.I.Y ANN : Goodies Bag

Assalamualaikum..

Berkesempatan yang ada nie nak fikir sekejap.. mencari idea nak buat goodies bag... angan-angan minah jenin nie kononya nak buat sendiri...
 
sempat ke nak buat???? soalan yang setiap kali dipikiran.. huhuhuhu.... 
murah?? memang sangat murah kalau buat sendiri.. 
tapi sangat makan masa... ahhh sudah.....
nak beli yang siap je ke??? (hati menolak selaju-lajunya....)
sebab memang dah lama tingin nak buat sendiri..
macam diy Veil tu.. angan-angan dari sebelum tak beikat lagi... hehehhe....

so goodies bag... idea please... NAK BUAT SENDIRI or BELI SIAP!!!


ILHAM GOOGLE
Nampak exclusive kan bila tempek ribon ...letak lace paper pulak... idea niehhh... 
rasa macam nak buat sendiri pulak...

jom search tempat murah nak cari paper brown bag nie...
kalau sapa tahu kat mana murah bagi tau eaa.. kalau area Penang lagi cun...

ok.. bye...


19.11.13

Rancang Majlis Kahwin Yok!!

Step 1
- duduk dengan tenang dengan pasangan, utarakan idea dan kemahuan masing-masing, cari butik-butik, kaji pakej-pakej yg ada.. buat keputusan dgn bijak!!
TINDAKAN: ok siap!!
 
Step 2
- dah dapat butik dan pilih pakej, sila buat tempahan dengan awal.. sekali la dengan MUA dan sebagainya.
TINDAKAN : oK, dah tempah & bayar deposit (Onetouch Bridal) MUA jer belum
 
Step 3
-cari barang-barang lain.. jangan nk harapkan famili jer yang cari.. bantu lah mereka jugak ea... TINDAKAN : Ann akan uruskan segala hal berkaitan dengan doorgift, hias menghias, hantaran,dan                                     pakaian... (ann akan tolong kupas bawang ok!!)
 
Step 4
-Jaga kesihatan .. buat rawatan urutan badan
TINDAKAN : dah book tarikh mandi wap Sweet Pearl
 
Step 5
- persiapkan minda, menerima kehidupan baru
TINDAKAN : siapkan diri dengan membaca buku dan mengoogle je...hummm
 
Step 6
- Senarai semak... buat senarai semak untuk memudahkan lagi membuat persiapan
TINDAKAN : siapp diari semak
 
Step 7
- Hilangkan rasa takut dan risau serta pelbagai lagi...
TINDAKAN: Yupp,, memang ada pelbagai perasaan sekarang... hahhh... tambah-tambah dah semakin dekat masanya... pantang salah cakap sikit mesti nak gaduhh.. aduihh kenapa... mungkin dugaan nak uji kesabaran  kami.. Ya Allah, permudahkan urusan kami.... 
 
Step 8
- Hari kenduri... Hari Majlis....
TINDAKAN : tak tahu lagi.. hihihih...

16.11.13

"Realisasikan Impian" Hari Bahagiamu Bersama Avon!!

Assalamualaikum...

Promosi hebat set barang hantaran Avon...

Bagi pengguna barangan Avon mesti dah dapat kan kempen promosi Avon untuk promosi 16 November sampai lah 30 November... 

Avon nie kan macam tahu-tahu jer Ann tengah tunggu promosi macam nie... 
So, bila dapat jer kempen promo nie memang tak tunggu lama dah terus cergas nak beli...
 
Tepat 16/11 bersamaan dengan hari nie Ann dah awal-awal pegi rembat set Minyak Wangi Avon...
Ann nak buat set minyak wangi nie sebagai barang hantaran.. memandangkan En.Izwan pun memang pengguna minyak wangi Avon (Ann le tue yang tukang beli)  jd terus ambil set lelaki dan set perempuan.... 
For Him : Set Musk For Men (6 item)

For Me : Set Imari (7 Item)

Mungkin sesetengah B2B akan cari set minyak wangi dari Body Shp,  Gucci, Escada, Gio Amani untuk barang hantaran diaorang ... tapi bagi Ann perfume Avon pun wangi juga.. berbaloi juga beli untuk buat set hantaran.. mak-mak mesti suka nie dengar nama Avon.. hehehhe... Kalau nak tahu dari zaman mak-mak memang dah tengok barang-barang  Avon nie kat rumah... (Mak Ann punya la tue).

ok.. jadi mana-mana b2b yang masih mencari barang hantaran lagi.. boleh skodeng-skodeng set Avon ini... cepat tau jangan lambat-lambat takut stok habis... ingat 16 November hingga 31 November sahaja dapatkan di Butik Avon berdekatan anda ea... 

ok.. bye... 


14.11.13

TEST-TEST : KAD KAHWIN

Assalamualaikum...

huiii.. akibat gatai tangan semalam..
 maka terhasil lah satu idea mencipta kad kahwen sendiri... 
siap kartun-kartun bagai....
haii tak tahu la lepas sirim dari famili  ke tak nie...

 hehhehe

ok.. bye

12.11.13

LUMA (LOVE U MR.AROGANT)

ASSALAMUALAIKUM...

 sedehhnya petang-petang balik kerja dah tak leh nak ngadap citer LUMA... 

miss this movie... siyess...


korang semua tengok tak citer nie... bagi ann bestt sangat...
 sebab memang dah layan citer nie dari versi hitam putih lagi
mula-mula dapat tahu citer nie nak dibuat movie.. siyess sngat excited nak tahu sapa pelakon-pelakon dia.. tengok sorang demi sorang.. sambil berfikir.. 
boleh layan ke nanti citer nie.. 
(sbb tgah bayangkan aroon aziz ngan maya karin main watak nie)
 hehhehhe.....

So.. bila dah stat citer.. laju jer ngadap depan tv.. 
ha tudia tudia .. 
first episod pun dah menarik tertarik-tarik u...

arogant sangat la pulak mr. arogant tu kan.. sakit pulak hati kite tengok dia buat kat zaara macam-macam...sian zarra makan hati...(patuh kan si zaara dalam citer nie kepada suaminya)
 
Nie pun menyakitkan hati jugak nie,,,,
apa yang si cherry-cherry tu pulak tok sah cakap la.. 
memang tak suka tak suka...
(ingat x apa nama mr.arogant bagi kat si cherry nie)

Nie mamat psiko.. hahah... memang psiko la mamat nie.. suka pulak tengok cara dia menjeling... cara dia cakap dengan kepala tersenget-senget... memang psiko...
sapa yang baca novel nie.. mesti kadang-kadang senyum... 
kadang-kadang sebak 
(tu pun kalau menghayati)....

kepada sapa-sapa yang terlepas nak tontoon or nak simpan koleksi citer nie buat 
koleksi harta masa depan...
 bagitaw ann jer..nanti ann bagi link kat mana boleh dolod citer nie...
 peace.....

Semalam first epi citer PLAYBOY ITU SUAMI AKU!!... 
sapa tengok2..ce komen ok... 

ok bye..... 

9.11.13

Check List : Hantaran Nikah

Sekejap je masa berlalu.. pejam celik makan tido lagi, pegi keja balik keja..
 2 bulan plus plus beberapa minggu je lagi... adoaiiii....

Nikah Penting wajib ada checklist!!! sebab kena settle sendiri.. sobar.. sobar... sbb nyer.. 
famili dah uruskan majlis walimah bulan 2 nanti....

Kita Checklistkan Barang hantaran dulu yer.. sebab nak kena beli niehh..mana yang tak de lagi...


Me to Mr. Right (9 Dulang)

Tema: Dark blue+kuning cair
  1. Sirih Junjung
  2. Jam Tangan + Minyak Wangi
  3. Belt+ Wallet + Pen / Tie
  4. Toileteries + Tuala
  5. Kemeja + kain Pelikat
  6. Kasut
  7. Sejadah + Songkok
  8. Buku
  9. Coklat
Mr.Right to Me (7  Dulang)

Tema : _______________????
  1. Sireh Junjung 
  2. Maskahwen (tak kira)
  3. Cincin (tak kira)
  4. Beg Tangan + Dompet
  5. Jam Tangan + Minyak Wangi
  6. Skincare Set + Tuala
  7. Kasut
  8. Kain Pasang + Kain Batik
  9. Telekung + Sejadah +Tafsir Al-quran
Yang dah cancle paling awal tu semua barang sedia ada... contoh terhampir kemeja + kain pelikat... En. Izwan beli tapi tak guna lagi... so kami tarik barang tu untuk di jadikan barang hantaran... sama la juga kasutnya...

Ann pula, barang memang ter ada kain pasang sulam (Indon Mari) sepatutnya kain ni dibuat baju tunang, tp atas alasan yang tak munasabah/sarawak tak jadi nak pakai tunang.... hikhikhik.., dompet (beli tahun bila tah), tafsir (beli masa pesta buku), Sejadah & Telekung (BIM yang beli)...

Jadi dah jimat kan... tak kisahlah branded ke tak kak Jah .. janji boleh pakai dengan senang hati.. 
Ok..
 
Pesanan penaja: segala tindakan akan diupdate dari masa ke semasa... peace yoo :)

8.11.13

D.I.Y ANN: VEIL NIKAH

Assalamualaikum

Opis kami dah sunyi sepi... sayup-sayup kedengaran khutbah Jumaat.... Walaupun tak berapa jelas pengisianya.. namun segala yang disampaikan adalah memperingati kita umat manusia.. kan..

oK,, setelah beberapa minggu berhempas pulas menyiapkan veil nikah akhirnya
>>>>>>>
siap juga..


ALHAMDULILLAH.....

Walaupun hasilnya tak seberapa.. tapi atas usaha dan hasil dari tangan sendiri amat berpuas hati ...

To be continueee.... D.I.Y ANN: Baju Nikah & SHAWL....


6.11.13

Permohonan Nikah

Assalamualaikummm.
Borang nikah dah pun selamat diambil di Pejabat Agama Kepala Batas pagi tadi...
Tempat kosong pun dah selamat diisi..
skrg tengah cari masa nak buat ujian HIV test pula...

PERKAHWINAN



Tujuan perkahwinan ialah menyusun pergaulan antara lelaki dan wanita supaya diredhai Allah. Tanpa penyusunan yang rapi di dalam pergaulan di antara lelaki dan wanita, keindahan hidup tidak dapat dikecapi sebaiknya. Kerana itu perkahwinan disyariatkan. Dalam perkahwinan, ditentukan kewajipan-kewajipan dan peraturan-peraturan yang akan membawa kebahagiaan kepada pasangan yang mematuhinya. Sebaliknya jika peraturan-peraturan itu tidak dipatuhi, sama ada kerana kejahilan atau sengaja mengingkarinya, pasangan itu sentiasa dilanda arus yang menjadikan suasana hidup mereka tidak tenteram. Allah swt. telah berfirman dalam Surah Ar-Rum: ayat 21 yang bermaksud:


"Di antara tanda-tanda kekuasaanNya ialah Dia (Allah) menciptakan pasangan-pasangan (jodoh) bagi kamu dari (makhluk) jenis kamu sendiri, agar kamu cenderung kepadanya dan merasa tenteram dengannya. Kemudian Allah menciptakan rasa kasih sayang di antara kamu."



Perkahwinan merupakan satu tanggungjawab yang berat kepada setiap individu. Setiap pasangan yang ingin mencapai kebahagian perlu mengetahui matlamat sebenar perkahwinan yang mereka bina. Tanpa matlamat yang jelas, sesuatu perkahwinan itu tidak dapat dibentuk dan diarahkan dengan baik dan akhirnya akan mengakibatkan kehancuran. Justeru untuk menjaga agar perkahwinan di kalangan umat Islam di Pulau Pinang dilaksanakan mengikut hukum syarak, Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Pulau Pinang telah membuat beberapa peraturan yang perlu diikuti oleh individu yang ingin berumahtangga.

PROSEDUR PERMOHONAN

PERATURAN AM
  1. Pemohon lelaki sekurang-kurangnya 18 tahun dan pemohon perempuan 16 tahun. Pemohon yang berumur kurang dari umur yang ditetapkan perlu mendapatkan Surat Rujukan dari Pejabat Agama Daerah untuk mendapatkan proses kebenaran daripada Mahkamah Syariah. 
  2. Borang permohonan boleh diisi seawal-awalnya 90 hari dari tarikh akad nikah atau selewat-lewatnya 14 hari bagi warganegara Malaysia dan 21 hari untuk warganegara asing sebelum tarikh akad nikah. 
  3. Pemohon hendaklah seorang yang bermastautin di dalam negeri Pulau Pinang serta beralamat Pulau Pinang di dalam kad pengenalan. 
  4. Permohonan yang dibuat secara online hanya akan diproses apabila pemohon melaksanakan proses-proses seperti di dalam tatacara permohonan berikut :-

TATACARA PERMOHONAN

  • Pemohon hendaklah mengisi borang online dengan lengkap.
  • Pemohon hendaklah mencetak borang yang telah lengkap diisi.
  • Pemohon hendaklah mendapatkan pengesahan saksi di dalam borang yang dicetak.Borang yang telah dicetak hendaklah dikemukakan oleh pemohon atau wakil yang dinamakan. Pemohon perlu hadir sendiri ke Pejabat Agama Daerah berkaitan untuk temuduga selewat-lewatnya 14 hari bagi warganegara Malaysia dan 21 hari untuk warganegara asing sebelum tarikh akad nikah bersama-sama dokumen-dokumen yang perlu dilampirkan seperti berikut :-
  • Satu salinan kad pengenalan untuk warganegara.
  • Satu salinan passport pemohon, pasangan dan wali bagi perempuan jika bukan warganegara Malaysia.
  • Surat Perakuan Nikah ibu bapa asal dan satu salinan untuk pemohon perempuan sahaja.
  • Sijil Kursus Pra Perkahwinan dan satu salinan.
  • Borang Ujian Saringan HIV.
  • Surat Perakuan Perceraian asal dan satu salinan jika pemohon duda atau janda.
  • Salinan kenyataan memeluk Islam jika pemohon memeluk Islam.
  • Kelulusan daripada KAGAT/PDRM jika pemohon adalah anggota tentera/Polis.
  • Borang wakalah wali jika perempuan yang walinya mahu mewakilkan akad nikah.
  • Salinan Sijil Kematian jika pasangan atau wali (bapa) meninggal dunia.
  • Surat pengesahan pemastautinan pemohon.
  • Surat kelulusan berkahwin daripada kedutaan dan Jabatan Imigresen bagi pemohon bukan warganegara
***Semua salinan hendaklah disahkan.




Ujian Saringan HIV

  • Dapatkan Borang Laporan Kesihatan Untuk Bakal Pengantin (Borang HIV) di Pejabat Agama Daerah berdekatan. Borang adalah percuma.
  • Ujian Saringan HIV hanya boleh dilakukan di Klinik Kesihatan Kerajaan sahaja.Tiada sebarang bayaran dikenakan untuk menjalani Ujian Saringan HIV.
  • Kemukakan sampul yang berisi Borang HIV bersama borang Permohonan Untuk Berkahwin kepada Pejabat Agama Daerah berkenaan.
  • Tempoh sah laku Ujian Saringan HIV adalah selama 6 bulan.




Pejam dan celik.. makan dan tido... lagi 2 bulan  1 minggu 5 hari lagi :)...
kejapnya masa berlalu...

ok.. bye..


5.11.13

STILL about nikah

Assalamualaikum...
Hari ini cuti lagi.. cuti tahun baru hijrah 1435h..
semalam dapat kol dari tailor baju nikah.. akak tu dah suruh pergi fitting baju.. dah final touch kot.. hehehe... ok petang nanti kita g yerr..
ok. veil nikah pun dah 70% siap.. tinggal nk deco bahagian bawah jer.. so.. lepas siap veil kita deco baju pulak :)...
then, pas siap baju kita buat bunga tangan pulak.. walaweii... mampukah aku buat bunga tangan ni...
design dah ada.. so kita tunggu dan lihat....
sekarang nie yang tengah pikir dan pikir.. PERLU ke tak bantal hantaran??? ke nk guna dulang jer??
adoihh... pikir lg la..
hurmmm... so.. tq.. bye... 
"aku berusaha merancang hari-hari mendatang indah bersamamu, namun Sesunguhnya sebaik-baik perancangan itu adalah perancangan dari Allah SWT"..

My Beloved Frienzz

Google+ Followers