28.10.13

D.I.Y ANN: BUNGA 3D @ BUNGA KOSAJ

Assalamualaikum...

Selamat malam kalian..

Kenal tak bunga 3D atau Bunga Chiffon.. Bunga nie selalu orang tempal pada baju atau veil atau.. sangat cantek tw..


ILHAM GOOGLE


ILHAM GOOGLE

JOM DIY

step 1
 Sediakan kain chiffon .. ikut kenan di hati nak warna apa.. yg ann punya nie lebih dari kain

step 2
Cari la apa2 barang yang bentuk bulat untuk kita buat asas nyer.. jadi nanti saiz semua sama jer ok...



step 3
 Potong kain chiffon ikut bulatan asas tadi.. semat  kan dengan jarum sikit supaya kain tu tak lari lintang pukang :)
ok dah jd bulat...



step 4


 kemudian.. jahit jelujur keliling kain chiffon..  lastly tarik sahaja...... step terakhir tak de gambar :(



Hasilnya.... 




Selamat mencuba.... 

ok bye...

27.10.13

D.I.Y ANN : Bunga Crepe

Assalamualaikum...

DIY...

hehh...  ok DIY yg Ann buat ialah bunga crepe.. 


(Gambar hasil keja tangah malam bersama kupu2 mlam)


ok.... dah siap sekotak.. entahla.. xthu pula berapa kumtum yg dpt.. cadang nk buat bunga telur.. 

TESTER
tp x sure lagi nak bunga telur biasa lidi.. atau bunga telur gantung,,, 


Maaf .. toturial xde... In Sya Allah.. lepas nie nk baut lagi.. untuk pihak lelaki..

 Biru + Kuning... Tunguuuu!!!!


DIY in progress Veil Nikah... :)




26.10.13

Ohh... Baju Nikah Kami ka???

Assalamualaikum... 

Baju Nikah
Tema Baby Blue..
En. T tak nak warna putih.. dia ckap nk buat pakai raya sekali nnt baju melayu tu nanti.. ok... kita ye kan je la ye...

Baju Nikah import dari Jakel.. Kan Jakel tangah buat promosi perkahwinan skrg.. p la tengok.. muroh2... 
Ann dgn En. T p dekat Jakel SP... ok.. kain yg di pilih baby blue.. Satin.. Lace... Sampin...
/
/
/
/
/

Ok ... nie la kain nyer... lace tu yg penghujung kayu.. jd ada lebih... akak J (Jakel) kasi FOC...
Chifon akan di liningkan dgn satin... 
pas tu ada 1m setengah chifon untuk veil.. 

So cadang nak buat baju ala-ala gini....
Baju kurung moden je.. pastu tempek lace ngan manik tambah cikit bunga 3D..



Untuk veil pula ... kain dah potong.. cadang nak buat ala2 gini jer.. In Sya Allah .. sempat kot kan.. ehhehe


En. T pula.. baju Melayu... nak ala2 baju nikah Black Mentor.. suka sngt dia dgn Black Mentor.. ikut je la... 


Kain-kain semua selamat berada dalam jagaan tukang jahit.. In Sya Allah.. hujung blan 11 siap..
Nanti kita tengok ramai2...

ok bye :)

Bab Nikah

ok.. bab nikah buat setakat nie..

1. Baju Nikah 
Baju Nikah dah selamat sampai ke tangan tukang jahit... En.T pun sama.. Dijangkakan siap hujung blan 11 nnt.. so skrg tgh fokus jahit veil.. veil mst siap sebelum hujung blan 11 sbb nnt nak fokus jahit lace and manik baju pulak.. oppss lupa.. Tema Baby blue... Kain import dr Jakel Sungai Petani...

2. Veil
veil dah potong.. mula2 ingat nk upah tukang jahit je potong... ttba pakinson skjap masa nk potong kain.. tp semangat yg mengunung dan membuak2 beranikan jugak la potong sendiri.. Alhamdulillah... berjaya siott...
heh.. Bentuk D.... 

3. Borang Nikah
Tak pergi ambil lg... sobsobsob... 

4.Ujian HIV
Pun sama belum... sobsobsob...

5. Barang Hantaran
En.T nk tunggu Mega Sale kononya.. tunggula bln 12...

6. Lain2 xdipikirkan lg...

ok.. tue je.. :)

CALENDER 2014


Hari Tunang pada Hari Malaysia

well we'r Engaged finally...

Alhamdulillah.. pd tanggal 16 September.. termaktud lah satu catatan dlm kehidupan aku sekaligus menukar status diri sebagai tunangan orang...

Detik itu...

Seperti waktu dan masa yg dijanjikan pada jam 3 ptg... Rombongan pihak lelaki sampai dgn ahli keluarganya dan bakal ahli keluarga ku..... skema ok...

pihak lelaki dtg membawa hantaran 3 bekas berbalas berbekas (dr pihak perempuan)...

Santapan mata :)




Aku (tunduk malu) ramai sangat depan tu....


Bakal Mak Metua Ku

Bakal Famali ku Insya Allah




Insan yang bertanggungjawab menemukan kami

Make up Tunang di Butik Impian Mempelai

Skodeng En.T makan... heheheh

Cincin Ikatan


Hantaran-hantaran







Alhamdulillah... majlis selesai dengan baik...

bye :)

aL Kisah sebenar

Salam.

kenapa blog nie di wujudkan ?? blog ni adalah untuk melakar catatan detik-detik saat-saat minit-minit (mcm rajin jer nk catat) menghitung hari bahagia aku... 

ini semua terpengaruh oleh blog-blog B2B & ex B2B aduiihhh... seriuss berkenan sungguh baca blog2 mcm tu.. dari sebelum ni lagi sebenarnya..

waww... bakal B2B sunguh nya sangat2 kreatip.. best sngat tengok diaorg punya DIY... dan mereka sangat baik hati berkongsi idea diaorg...
thanks a lot sis B2B...

jap g nk senarai semua-semua blog B2B nk insert masuk blog aku niehh... haaa lepas nie nk menjana idea sendiri dari idea mereka ... ha gitu....

so, sy bakal B2B 2014... lama lagi kan.. kan.. (ha x smpai 3 bulan dong)... 

Insya Allah... sampai ja detik waktu itu.. aku nk tunjuk kat EN.Tunang Merangkap bakal Laki aku ... nak tunjuk betapa rajinya aku mengeblog walaupun seorang yang pemalas... hahahhaha.... ok x... (agak2 dia terharu x masa tu...) ke dia ckp hurmmmm je... adouiii.. xde perasaan kan dia ... huhuhuhu.....

then, lastly... ok bye

1. opss.. first time.....

ehh... first time apa ni... first time tulis blog ler.. ha blurr kejap.. td bukan main excited nak mengeblog...
entry pengenalan yg sngat busuk.. tak ada idea langsung nie..

ok.. bye... 
"aku berusaha merancang hari-hari mendatang indah bersamamu, namun Sesunguhnya sebaik-baik perancangan itu adalah perancangan dari Allah SWT"..

My Beloved Frienzz

Google+ Followers